Süre: 120 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 3159 (porsiyon: 315)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Asma Yaprağı: 500 gr
- Kıyma: 400 gr ( nuar )
- Sızma Zeytinyağı: 4 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane büyük
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Pirinç: 1 su bardağı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Maydanoz: 3-4 dal
- Su: 2.5 su bardağı sıcak
- Sızma zeytinyağı üzeri için: 6 yemek kaşığı
Tarif
yaprakları teker teker yıka. Saplarını kopar. Evyeye su doldur, 2-3 kez de içinde yıka. Taze yaprakla yapılacaksa, tuzlu suda renkleri dönene kadar haşla.Soğanı soy. Minik, minik küp şeklinde doğra. Pirinci yıka, süz. Maydanozu yıka, doğra. Büyük bir tasa,kıyma, pirinç, soğan,yağ, salça, tuz, karabiber ve maydanozu koy. 1/2 çay bardağı su ekle.Elle mıncıklayarak 1-2 dakika yoğur. Salça yerine rendelenmiş, 2 tane domates de koyulabilir. Yaprağın dışı alta gelecek şekilde çay tepsisine yay. İçine yeteri kadar iç harcı koy, yanlarını üstüne kapatarak rulo şeklinde sar. Tencereye diz. Diğerlerini de sar, diz. Kaynar suyu üzerine dök. 6 yemek kaşığı yağı üzerine gezdir. Ocağa koy. Kaynayana kadar yüksek ateş, daha sonra çok kısık ateşte, yaklaşık 60 dakika kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder