Süre: 90 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1280 (porsiyon: 160)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere Veya Düdüklü Tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy soğan
- 2 Yemek kaşığı sızama zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Mercimeği yıka, süz. Soğanı soy. Havucu kazı, doğra. Yağı tencereye koy, kızdır. Salçayı ekle. 3-4 kez çevir. Az su koy, salçayı çöz. Kalan suyu ekle. Mercimeği, havucu, soğanı bütün halde ekle. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte, 40-45 dakika, mercimekler dağılana kadar pişir. ( düdüklü tencerede 20 dakika yeter. ) İçinden soğanı al, at. Blenderden geçir. Tekrar ocağa koy. Üzerindeki köpükleri al, at. Tuzu koy. 4-5 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder