Havuçlu Kırmızı Mercimek Çorbası

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1280 (porsiyon: 160)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere Veya Düdüklü Tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 Yemek kaşığı sızama zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Mercimeği yıka, süz. Soğanı soy. Havucu kazı, doğra. Yağı tencereye koy, kızdır. Salçayı ekle. 3-4 kez çevir. Az su koy, salçayı çöz. Kalan suyu ekle. Mercimeği, havucu, soğanı bütün halde ekle. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte, 40-45 dakika, mercimekler dağılana kadar pişir. ( düdüklü tencerede 20 dakika yeter. ) İçinden soğanı al, at. Blenderden geçir. Tekrar ocağa koy. Üzerindeki köpükleri al, at. Tuzu koy. 4-5 dakika daha pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder