Süre: 45 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 472 (porsiyon: 157)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Pırasa: 500 gr
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Kıyma: 50 gr
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Pirinç: 2 yemek kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1 su bardağı sıcak
Tarif
Pırasayı yaprak kısmından kes. Yaprakları tek tek yıka. Gövde kısmının ilk katı kötüyse sök at, yıka. 1 cm aralıkla kes. Pirinci yıka. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Kıymayı içine at, 2 dakika kavur. Salçayı ekle 1-2 kez çevir. 1/2 çay bardağı suyla çöz. Pırasayı içine koy, Karıştıra, karıştıra ıslak görünüm alana kadar kavur. Suyunu, tuzunu koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. 10 dakika kadar pişir. Pirinci içine at, karıştır. Pirinçsiz de olur. Pırasalar yumuşayana kadar, yaklaşık 8-10 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder