Folyoda Balık

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 2
Kalori: 1250 (porsiyon: 625)
Kap: 40*40 Tepsi

Malzemeler

  • Balık: 1 kg (2 tane) palamut, çupra, levrek veya çinekoptan biri
  • Soğan: 1 tane büyük
  • Domates: 1 tane büyük
  • Maydanoz: 1-2 dal
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Folyo: 2 tane fırın için

Tarif

Balıkları yıka, süz. Soğanı soy, yıka. Piyazlık doğra. Domatesin kabuğunu soy, minik minik doğra. Maydanozu doğra. Tuzla birlikte hepsini bir tasa koy. Elle mıncıkla. Folyoyu fırın tepsisine koy. İçine balıkları koy. İçlerine bu içten yay. Artanı üzerlerine yay. Folyoyu bağla. Üzerine bıçakla delik aç. Fırını 200*C ye ayarla. 5 dakika kızdıktan sonra tepsiyi içine koy. Üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 75 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder