Etli Türlü

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 1272 (porsiyon: 181)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Et: 200 gr haşlanmış kuşbaşı ( nuar )
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Domates: 3 tane orta boy
  • Soğan: 2 tane orta boy
  • Patates: 1 tane orta boy
  • Patlıcan: 1 tane orta boy
  • Kabak: 1 tane orta boy
  • Taze Fasulye: 15-20 tane
  • Sivri Biber: 3 tane
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Su: 1.5 su bardağı sıcak

Tarif

Domatesleri soy, robotta püre yap. Soğanı soy, minik, minik doğra. Patatesi soy, kuşbaşı doğra. Patlıcanı alaca soy, uzunlamasına dörde böl. 2 cm boyunda kes. Kabağı kazı uzunlamasına dörde böl, 2 cm boyunda kes. Fasulyelerin uçlarını kopar. 3 cm uzunluğunda kopar. Biberlerin çekirdekevini çıkar, 1 cm boyunda doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanları at, 1-2 dakika kavur. Domatesi kat, tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika kavur. Taze fasulyeyi ekle 1-2 dakika kavur. 1 çay bardağı su koy, tencerenin kapağını kapat, ocağı kıs. Suyunu çekene kadar pişir. Patatesi ekle 2-3 kez çevir. Patlıcan, kabak ve biberleri ekle 2-3 kez çevir. Kalan suyu ekle. Tuz ve karabiberi kat. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder