Sulu Köfte

Süre: 80 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1600 (porsiyon: 266)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 400 gr dana kıyma ( nuar )
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı un
  • Suyu için
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su 
  • Terbiyesi için
  • 1 tane limonun suyu 
  • 1 tane yumurta sarısı 

Tarif

Soğanı soy, yıka. Rendenin ince gözünden rendele. Pirinci yıka, süz. Maydanozu kıy. Bir tasa, soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı unu koy. Elle mıncıklayarak 1-2 dakika yoğur. Top yap. Topu tasa birkaç kez, bütünleşmesi için vur. Bir çay tepsisine 2 yemek kaşığı unu koy, her tarafa yay. Etten, misket büyüklüğünde parçalar kopar. Avuçlar arasında yuvarla.Tepsiye diz. Hepsi bitince tepsiyi sallayarak, unun her taraflarına bulaşmasını sağla. Patates ve havuçları soy, tavla zarı büyüklüğünde doğra. Tecereye yağı koy, kızdır. İçine salçayı koy, 2-3 kez çevir. Çok az su koy çöz. Kalan suyu koy. Havuç ve patatesleri kat. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. Hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Ocağın ateşini yükselt. Köfteleri içine at, karıştır. Kaynayınca ocağı kıs. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Ocağı kapat. Yumurta ve limon suyunu bir kaseye koy, çatalla çırp. Yemeğin suyundan 1-2 kepçe al, içine koy, karıştır. Yemeğin içine ip gibi akıtarak, boşalt. Karıştır. Ocağı yak, bir taşım daha kaynat. Ocağı kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder