Etli Kabak

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 636(porsiyon: 212)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Kabak: 3 tane orta boy ( 600 gr )
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Kıyma: 50 gr (nuar )
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Domates: 3 tane orta boy ( 450 gr ) veya 1 yemek kaşığı salça
  • Sarmısak: 2 diş
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Nane: 1 çay kaşığı veya dereotu
  • Su: 1 su bardağı sıcak

Tarif

Kabakları kabak soyacağı veya bıcakla kazı. Uzunlamasına dörde böl. 1-1,5 cm eninde doğra. Domatesleri soy, robotta çek. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra.Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanları içine at 1-2 dakika kavur. Kıymayı kat, 2 dakika kavur. Domatesleri at, tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika kavur. Salçalıysa, salçayı kat, 1-2 kez çevir. Dibi tutmaya başladıysa, 1/2 çay bardağı su koy. Kabakları içine at. Karıştıra, karıştıra 2-3 dakika kavur. Suyunu ekle. Sarmısakları koy. Kaynayınca, ocağı kıs. Tuz, karabiber, naneyi ekle. Kabaklar yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder