Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1425 (porsiyon: 356)
Kap: 24 Cm Sığ Tencere
Malzemeler
- Pırasa: 250 gr
- Sızma Zeytinyağı: 4 yemek kaşığı
- Kıyma: 50 gr ( nuar )
- Soğan: 1 tane orta boy
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Pirinç: 1 su bardağı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Su: 1/2 çay bardağı pırasa için
- Su: 1,5 su bardağı pirinç için
Tarif
Pırasayı yıka, 0,5 cm eninde doğra. Soğanı soy, yıka. Minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı kat. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Kıymayı at, 2 dakika kavur. Salçayı ekle, 2-3 kez çevir. 1/2 çay bardağı su ile çöz. Pırasayı koy, 3-4 dakika kavur. Suyunu ekle, Pirinci ekle 2-3 kez karıştır. Tuz, karabiber koy. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Karıştır. Üzerine kağıt havlu ser, kapağı kapat demlensin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder