Süre: 45 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2125 (porsiyon: 265)
Kap: Düdüklü Tencere
Malzemeler
- Et: 800 gr haşlamalık et (dilimlenmiş nuar)
- Patates: 2 tane orta boy
- Havuç: 1 tane büyük boy
- Soğan: 1 tane orta boy
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1 çay kaşığı
- Su: 1 büyük su bardağı sıcak
Tarif
Düdüklüye suyu koy kaynat. İçine etleri at. Düdüklüyü kapat. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, 20 dakika pişir. O pişerken, patateleri soy, yıka, kuşbaşı doğra. Havucu kazı, yıka, yassı olarak 0.5 kalınlığında doğra. Soğanı soy, yıka, bütün kalsın. 20 dakika sonunda, ocağı kapat, basıncı düşünce düdüklüyü aç, içine patates, havuç, karabiber, tuz ve bütün halde soğanı kat. Düdüklüyü kapat, Kaynayana kadar, yüksek, kaynadıktan sonra, çok kısık ateşte, 10 dakika daha kaynat. Düdüklüyü aç, soğanı çıkar at. Yerken limon sık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder