Süre: 80 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 870 (porsiyon: 145)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 tane orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı su veya etsuyu
Tarif
Kırmızı mercimeği yıka, süz. Soğanı soy, minik, minik doğra. Küçük bir sahana, 1 kaşık yağ koy. Unu ekle. Karıştırıp, ezerek, hafif rengi dönene kadar kavur dikkat et yanmasın! Ocaktan al, soğusun. Kalan yağı tencereye koy, kızdır. Soğanı ekle, 2-3 dakika kavur. Salçayı koy, 2-3 kez çevir. Çok az su koy, salçayı çöz. 4 bardak su ekle. Mercimeği koy. Çok kısık ateşte, 35-40 dakika kadar pişsin. ( Düdüklü tencerede 20 dakika yeter ). Mercimekler dağılsın. 1 su bardağı suyu unun içine koy, kaşıkla iyice çöz. Tencerenin içine, sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekle. 4-5 dakika kadar daha pişsin. Üzerinde köpükler oluşursa, kaşıkla al at. Tuzu, naneyi ekle, karıştır. Ocağı kapat. İstersen blenderden geçir, 3-4 dakika daha kaynat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder