Süre: 45 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 900 (porsiyon: 128)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan
Malzemeler
- 6-7 tane pırasanın yeşil yaprakları
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase yoğurt
- 50 gr pastırma
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Pırasaların yeşil yapraklarını kes al. Tane, tane yıka. Minik, minik doğra. Pastırmaları minik, minik doğra. Sahana 2 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Unu ekle, rengi hafif dönene kadar kavur. Bırak soğusun. 1/2 su bardağı soğuk su ile çöz. Yoğurda ekle, çatalla çırp. Tencereye kalan yağı koy, kızdır. Pırasaları içine at. 2-3 dakika kavur. Pastırmayı ekle, 2-3 kez çevir. Suyun kalanını ekle. Hemen yoğurtlu karışımı, sürekli karıştırarak, yavaş, yavaş ekle. Karıştırarak kaynat. Ocağı kıs, 6-7 dakika daha kaynat. Baharatları ve tuzu at. Ocağı kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder