Saç Kavurma

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1950 (porsiyon: 487)
Kap: 30 Cm Vog Tava

Malzemeler

  • Et: 800 gr saç kavurmalık (kontrafile)
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Domates: 3 tane orta boy
  • Soğan: 1 tane büyük boy
  • Sivribiber: 3-4 tane
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1 çay kaşığı

Tarif

Vog tavayı iyice kızdır. İçine 1 yemek kaşığı yağı koy, yay, onu da iyice kızdır. Etleri içine at. Yüksek ateşde, arada karıştırarak, rengi dönene kadar çevir. Sonra, ocağı hafif kıs. Etler sulanacaktır. Bırak bir süre kendi, kendine pişsin. Bu arada, domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Soğanı soy, yıka, piyazlık doğra. Biberlerin sapını kes, ince, ince doğra. Bir sahana, kalan yağı koy, iyice kızdır.Soğanı koy. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Biberleri at, bir, iki kez çevir. Domatesi koy, tamamen suyunu çekene kadar 20-25 dakika kadar kavur. Arada eti kontrol et, karıştırarak, suyunu tamamen çekene kadar pişir. Sonra sürekli karıştırarak, kavur. Biraz dibi tutsun. Pişen domatesli içi, bu aşamada etin içine koy, karıştır. Tuz ve karabiberi at. 2-3 dakika da böyle pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder