Karnıyarık

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 910 (porsiyon: 227)
Kap: 24*35 Borcam Tepsi

Malzemeler

  • Patlıcan: 4 tane orta boy
  • Kıyma: 200 gr ( nuar )
  • Sızma Zeytinyağı: 3 yemek kaşığı
  • Salça: 1,5 yemek kaşığı
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Domates: 1 tane orta boy
  • Sivribiber: 2 tane
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Maydanoz: 2 dal
  • Su: 1,5 büyük su bardağı sıcak

Tarif

Patlıcanları alaca soy. 2 yemek kaşığı yağla iyice ovalayarak yağla. Tepsiye diz. Fırına koy. 200*C de kızarıp, yumuşayana kadar pişir. Yaklaşık 30 dakika. Bu arada, soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Küçük bir sahana kalan yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs.Soğanları içine at, 1-2 dakika kavur. Kıymayı koy, 2 dakika kavur. Tuz, karabiber ve minik doğranmış maydanozları karıştır. Pişmiş patlıcanları borcama diz. Ortalarıdan uzunlamasına kesik at, dibine kadar inme. Kaşıkla aralarını aç, kayık gibi yap. İçlerine kıymalı harcı paylaştır. Sahana suyu koy, salçayı koy, çöz. Ocakta bir taşım kaynat. domatesi 8 parçaya böl, biberleri uzunlamasına kes. Patlıcanların üstüne paylaştır. Kaynamış sudan, 2 şer kaşık patlıcanların içine koy. Kalanını tepsiye dök. Tepsiyi fırına sür. 200*C domates ve biberler kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder