Süre: 70 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1575 (porsiyon: 393)
Kap: 24 Cm Sığ Tencere
Malzemeler
- Taze Fasulye: 250 gr
- Sızma Zeytinyağı: 4 yemek kaşığı
- Kıyma: 50 gr ( nuar )
- Soğan: 1 tane orta boy
- Domates: 3 tane orta boy veya 1 yemek kaşığı salça
- Pirinç: 1 su bardağı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Su: 1 çay bardağı sıcak fasulye için
- Su: 1,5 su bardağı sıcak pirinç için
Tarif
Fasulyeyi ayıkla, yıka. 1 cm eninde doğra. Soğanı soy, yıka minik, minik doğra. Domatesi soy, robotta püre yap. Tencereye yağı koy, kızdıır. Soğanı at, Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Kıymayı at, 2 dakika kavur. Domatesi at, tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 20-25 dakika kavur. Salçalıysa, 2-3 kez çevir, 1/2 çay bardağı su ile çöz. Fasulyeyi kat, 4-5 dakika kavur. Suyunu koy. Çok kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişir. Suyunu çekmiş olsun. Pirinci yıka. Tencereyi aç. Fasulyelerin ortasına pirinci koy. Suyunu ekle. Tuz, karabiber koy. Kaynayana kadar yüksek daha sonra çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Tencereyi aç, pilavı karıştır. Üzerine kağıt havlu ser, tencerenin kapağını kapat, demlensin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder