Salçalı Biftek

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1700 (porsiyon: 212)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 26 Cm Teflon Tava

Malzemeler

  • Et: 800 gr biftek (kontrafile)
  • Salça: 1 yemek kaşığı
  • Tuz: 1 çay kaşığı
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Su: 1 büyük su bardağı

Tarif

Düdüklü tencereye salçayı koy, suyu yavaş, yavaş ekleyerek çöz. Ocağı yak, kaynaya dursun.Teflon tavayı ocağa koy, iyice kızsın. Biftekleri, üçer, üçer koy. Yağsız şekilde, arkalı, önlü rengi dönene kadar kızart. (tam kızartma olmasın). Kaynamakta olan, düdüklünün içine at. Tuz ve karabiber ekle, karıştır. Düdüklüyü kapat. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte 25 dakika pişir. Yanına patates kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder