.Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1150 (porsiyon: 191)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan
Malzemeler
- 500 gr minik doğranmış tavuk eti
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane limonun suyu
- 4 su bardağı su
Tarif
Sahana 1 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Unu ekle, rengi hafif dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Tencereye, tavuk etlerini ve 3 su bardağı suyu ve baharatlarla tuzu ekle, yüksek ateşte kaynasın. Ocağı kıs, etler yumuşayana kadar pişir. Köpüğünü kaşıkla al at. Bu arada, unun içine 1/2 su bardağı soğuk su koy, çöz. Kalan suyu tencereye koy. Hemen unu yavaş, yavaş karıştırarak ekle. Sürekli karıştırarak, 6-7 dakika kısık ateşte kaynasın. Limon suyunu ekle. Arpa şehriye de koyulabilir. O zaman 5-6 dakika daha kaynat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder