Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1800 (porsiyon: 450)
Kap: 25 cm çapında borcam
Malzemeler
- 600 gr dana kıyma (kontrafile)
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinya
- 4 yemek kaşığı çekilmiş bayat ekmek içi
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3-4 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay bardağı su
- Üzeri için: 1/2 su bardağı su
- Tepsi için: 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Sarmısağı soy, yıka, havanda döv. Kıyma, yağ, bayat ekmek içi, sarmısak, tuz, karabiber, kimyon ve 1/2 çay bardağı suyu bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, 5-6 dakika yoğur. Top gibi yap. Eline al, tasa, kuvvetlice 6-7 kez vurarak bütünleştir. Tepsiyi yağla. Kıymayı, tepsiye elle bastırarak yay. Üzerini düzelt. Salçayı 1/2 su bardağı su ile çöz, üzerine yay. Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder