Tepsi Köftesi

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1800 (porsiyon: 450)
Kap: 25 cm çapında borcam

Malzemeler

  • 600 gr dana kıyma (kontrafile)
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinya
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay bardağı su
  • Üzeri için: 1/2 su bardağı su
  • Tepsi için: 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Sarmısağı soy, yıka, havanda döv. Kıyma, yağ, bayat ekmek içi, sarmısak, tuz, karabiber, kimyon ve 1/2 çay bardağı suyu bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, 5-6 dakika yoğur. Top gibi yap. Eline al, tasa, kuvvetlice 6-7 kez vurarak bütünleştir. Tepsiyi yağla. Kıymayı, tepsiye elle bastırarak yay. Üzerini düzelt. Salçayı 1/2 su bardağı su ile çöz, üzerine yay. Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder