Süre: 70 dakika
Porsiyon: 9
Kalori: 1200 (porsiyon: 166)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere Ve Düdüklü Tencere
Malzemeler
- 500 gr paketlenmiş işkembe
- 1 tane orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığ tuz
- 6 su bardağı su
- 4-5 diş sarmısak
- 1/2 su bardağı sirke
Tarif
İşkembeyi iyice yıka. Kirli görüntüsü varsa bıçakla kazı. Üzerine kaynar su dök. İyice temizlensin. Düdüklü tencereye işkembe, su, soyulmuş bütün halde soğan, limon suyu ve tuzu koy, 45 dakika pişir. Düdüklüyü aç.Soğanı çıkar, at. İşkembeyi de çıkar. Kesme tahtası üzerinde küçük, küçük doğra. Başka bir tencereye koy. Suyunu ekle. Unu 1/2 su bardağı soğuk su ile çöz. İçine yumurtayı ve limon suyunu koy, çatalla iyice çırp. İçine 1 kepçe işkembe suyundan koy, karıştır. Yavaş, yavaş tencereye kat. Ocağa koy. Sürekli Karıştırarak 5 dakika daha pişir. Sarmısağı döv, sirkeyle karıştır. Yerken tabaklara ekle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder