Süre: 40 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 800 (porsiyon: 133)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 tane orta boy domates (600 gr ) veya 1,5 yemek kaşığı salça.
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 dal maydanoz
- 4 büyük su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Domatesleri soy, minik minik doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Domatesleri ekle, iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kavur. Salçalı yapılacaksa, salçayı çevir. Suyu ekle. 10 dakika kısık ateşte kaynat. Arpa şehriyeyi ekle. Şehriyeler çok hafif yumuşayana kadar, 5-6 dakika, kısık ateşte pişir. Tuz at. Ocağı kapat, o kendi kendine pişmeye devam eder. Ilıyınca üzerine maydanoz doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder