Arpa Şehriye Çorbası

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 800 (porsiyon: 133)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 tane orta boy  domates (600 gr ) veya 1,5 yemek kaşığı salça.
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 dal maydanoz
  • 4 büyük su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Domatesleri soy, minik minik doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Domatesleri ekle, iyice yumuşayana  kadar yaklaşık 10-12  dakika kavur. Salçalı yapılacaksa, salçayı çevir. Suyu ekle. 10 dakika kısık ateşte kaynat. Arpa şehriyeyi ekle. Şehriyeler çok hafif yumuşayana kadar, 5-6 dakika, kısık ateşte pişir. Tuz at. Ocağı kapat, o kendi kendine pişmeye devam eder. Ilıyınca üzerine maydanoz doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder