Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1400 (porsiyon: 350)
Kap: 26 Cm Çapında Yayvan Tencere
Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı tavuk eti
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane orta boy domates
- 2 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy havuç
- 2-3 tane sivribiber
- 2 diş sarmısak
- 2 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay bardağı sıcak su
Tarif
Domateslerin kabuğunu soy, kuşbaşı doğra. Patatesleri soy, yıka, 1*1 cm boyutunda doğra. Havucu kazı, yıka, yassı, yassı 0,5 cm eninde doğra. Biberlerin sapını kes, küçük, küçük doğra. Sarmısağı soy, birkaç parçaya böl. Tencereye yağı koy, kızdır. Etleri içine at. Orta ateşte, yaklaşık 10 dakika, arada karıştırarak kavur. Havucu ve patatesleri ekle, karıştır. Tencerenin kapağını kapat, ocağı kıs, 3 dakika kadar pişsin. Domates, biber, sarmısağı at, tencereyi kapat,3 dakika pişsin. Tuz, karabiber ve suyu ekle. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Ocağı kapat, maydanozu doğra, nane ile birlikte içine at, karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder