Kıymalı Karnıbahar

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 500 (porsiyon: 166)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Karnıbahar: 1 tane küçük ( 500 gr )
  • Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
  • Kıyma: 100 gr ( nuar )
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Salça: 1 yemek kaşığı
  • Sarmısak: 2 diş
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Limon: 1/2 tane suyu
  • Su: 1 su bardağı sıcak

Tarif

Karnıbaharın koçanını kes, at. Çiçeklerine ayır, yıka. Soğanı soy, minik, minik doğra.Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanları içine at. 1-2 dakika kavur. Kıymayı koy, 2 dakika kavur. salçayı ekle, 1-2 kez çevir. Altı tutarsa, 1/2 çay bardağı su koy. Kıymalı içi tencerenin kapağına al. Karnıbaharı tencerenin tabanına diz. Üzerine kıymalı içi yay. Tencerenin kenarından, kıymalı harca gelmeyecek şekilde suyu ekle.Doğranmış sarmısakları, karabiberi, tuzu, limon suyunu koy. Ocağı kıs. Karnıbaharlar yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder