Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1500 (porsiyon: 187)
Kap: 35 Cm Tepsi
Malzemeler
- 800 gr tavuk butu
- 1 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1/2 tane limonun suyu
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tane plastik folyo
Tarif
Tavuk butlarının mümkünse derisini soy.Sarmısağı soy, yıka,döv. Diğer bütün malzemelerle birlikte tasa koy, iyice karıştır. Uygun bir saklama kabına aktar. Ne kadar vakit varsa, (8 saati geçmemeli) o kadar beklet. Folyoyu tepsiye koy. içine butları yerleştir. Ağzını kapat. Bıçakla üzerini del. Fırını 200*C ye ayarla, iyice kızınca içine sür. Butların üzerleri çok hafif kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişir. Çok iyi kızarsın dersen, tepsiyi çıkar, folyoyu kes, aç, o şekilde biraz daha kızart.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder