Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 645 (porsiyon: 108)
Kap: 18 cm çapında Tencere
Malzemeler
- 50 gr kıyma
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 4 tane orta boy domates ( 600 gr ) veya 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane sivribiber ( istenirse )
- 2-3 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber ( istenirse )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su veya et veya tavuk suyu
Tarif
Domatesleri yıka, soy, minik minik doğra. Yağı tencereye koy kızdır. Kıymayı ekle, 1-2 dakika kavur. Domatesleri içine at. İyice yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kavur. Salçalı ise salçayı koy, çevir. Suyu koy. Kaynadıktan sonra, çok kısık ateşte 10 dakika daha kaynat. Minik doğranmış biberleri ekle. Şehriyeleri koy. Karabiber ve tuzu koy, 5-6 dakika daha pişsin. Ocağı kapat. 10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı beklesin. Şehriyeler tam olarak yumuşayacaktır. İçine maydanoz doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder