Süre: 50 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 750 (porsiyon: 125)
Kap: 18 cm çapında Tencere
Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 50 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 tane orta boy domates ( 600 gr ) veya 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane sivribiber
- 2-3 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 büyük su bardağı su veya et suyu
Tarif
Domatesleri yıka, soy. Minik minik doğra. Soğanı soy. Minik minik doğra. Biberi minik, minik doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Soğanı koy 2-3 dakika kavur. Kıymayı ekle 1-2 dakika kavur. Domatesleri koy. İyice yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kavur. Salçalı ise salçayı koy, çevir. Suyu ekle. Kaynadıktan sonra, çok kısık ateşte 10 dakika daha kaynat. Yıkanmış pirinci ve biberi ekle. 5-6 dakika daha pişir. Pirinçler biraz diri kalmalı. Ocağı kapat. 10 dakika tencerenin kapağı kapalı şekilde dursun. Pirinçler iyice yumuşayacaktır. Üzerine maydanozları doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder