Süre: 45 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 950 (porsiyon: 118)
Kap: Düdüklü tencere ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 2/3 büyük su bardağı buğday
- 2 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Buğdayı yıka, süz. 3 su bardağı su ile düdüklü tencereye koy, kapağını kapat. Düdükten buhar çıkana kadar yüksek ateşte kaynat. Düdüğü kapat. Ocağı kıs. 30 dakika haşla. Düdüklüyü soğuk suyun altına tut, basıncını düşür. Kapağını aç. Bu arada tencereye yağı koy, kızdır. Unu ekle, rengi hafif dönene kadar kavur, bırak tamamen soğusun. 1/2 su bardağı su ile çöz. Yoğurdu içine dök. Çatalla, güzelce çırp. Tavuk suyunu içine dök. Haşlanmış buğdayı suyu ile birlikte tencereye dök. Ocağa koy. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynat. Ocağı kıs. Karıştırmaya devam ederek, kıvam alana kadar, yaklaşık 6-7 dakika pişir. Nane ve tuzu at. Ocağı kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder