Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 2900 (porsiyon: 725)
Kap: 26 Cm Çapında Tava
Malzemeler
- Balık: 1 kg kızartmalık
- Sızma Zeytinyağı: 1 su bardağı
- Un: Buğday veya mısır
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
Tarif
Balıkları yıka, süz. Una tuz kat, karıştır. Balıkları una bula, fazla ununu silkele. Tavayı kızdır. Yağı tavaya koy çok iyi kızdır. (içine balık koyunca foşurdamalı) Tavaya asla su veya sulu şeyler kaçırma Yağ sıçrar. Balıkları içine diz fakat çok doldurma sulanır, yağ çeker. Arkası önü az kızarana kadar yüksek ateşde pişir, daha sonra ocağı orta ateş yap, tam kızarmalarını sağla. Kızaranları kağıt havlu serilmiş tabağa çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder