Tarhana Çorbası

Süre: 30 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 600 (porsiyon: 85)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Tarhanayı bir kaseye koy. İçine 1/2 su bardağı su ekle, çöz. Tencereye yağı koy, kızdır. salçayı koy, 1-2 kez çevir. Az su koy, çöz. Kalan suyu ekle. Hemen, karıştıra, karıştıra tarhanayı ekle. Sarmısağı, bütün halde ekle. Sürekli karıştırarak kaynat. Ocağı kıs, karıştırmaya devam ederek 10 dakika daha pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder