Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1100 (porsiyon: 275)
Kap: 24 cm çapında tencere ve 25*25 cm tepsi veya borcam
Malzemeler
- 1000 gr ıspanak
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane orta boy soğan
- 4 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 100 gr kaşar peynir
Tarif
Ispanağın saplarını kes. Bozuk yapraklarını at. Teker, teker suyun altında yıka. Evyeye su doldur, ıspanakları içine at, karıştır, suyu süz. Bu işleme ıspnağın kumu gidene kadar devam et. İri, iri doğra. Soğanı soy, yıka ,minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Sararana kadar, 1-2 dakika kavur. Ispanakları yavaş, yavaş yedirerek koy. Karıştıra, karıştıra suyu kalmayana kadar kavur. Tuz, karabiber ekle, karıştır. Tepsiye aktar, yay. İçine 4 tane oyuk yap. Yumurtaları teker, teker bir kaseye kır, ( Bozuk olanı koymamak için) oyukların içine koy. Üzerlerine tuz ve karabiber serp. Kaşar peynirini (olmasa da olur) rendele, üzerine yay. Fırını 200*C ye ayarla, tepsiyi içine sür. Yumurtalar katılaşana, kaşarpeynir hafif kızarana kadar, yaklaşık 35 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder