Karalahana Dolması

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 950 (porsiyon: 235)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Karalahana: 1 bağ
  • Kıyma: 200 gr ( nuar )
  • Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
  • Soğan: 1 Büyük
  • Salça: 1 yemek kaşığı
  • Pirinç: 1 çay bardağı
  • Maydanoz: 2-3 dal
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Su: 1 su bardağı sıcak

Tarif

Lahanaları tek, tek yıka. Tencereye 2-3 lire kadar su koy fokurdayana kadar kaynasın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz koy. Lahanaları içine at. Islak görüntü alana kadar, yaklaşık 2-3 dakika haşla. Süz, üzerinden soğuk su geçir. Kalın damarlarını kes, at. Soğanı soy. Minik, minik doğra. Pirinci yıka. Maydanozu doğra. Büyük bir tasa kıymayı koy. İçine, soğan, pirinç, salça, maydanoz, karabiber, tuz ekle. Elle mıncıklayarak 1-2 dakika yoğur. Yaprağı, parlak tarafı alta gelecek şekilde yay. Yaprak büyükse ikiye böl. İçine 1 tatlı kaşığı kadar iç koy. Yanlarını kapatarak sıkıca sar. Tencereye diz. Üzerine kaynar suyu dök. Kaynayana kadar yüksek, sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder