Porsiyon: 4
Kalori: 2362 (porsiyon: 590)
Kap: 25*30 Borcam Tepsi
Malzemeler
- Patlıcan: 4 tane orta boy veya kabak
- Kıyma: 200 gr (nuar)
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Domates: 3 tane orta boy veya 1 yemek kaşığı salça
- Soğan: 2 tane orta boy
- Sivribiber: 3 tane
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Maydanoz: 3 dal
- Su: 1,5 subardağı sıcak
- Riv. Zeytinyağı: 1,5 su bardağı kızartmak için
Tarif
Patlıcanları alaca soy. Uygun bir leğene su koy, içine 1 tatlı kaşığı tuz koy, patlıcanları içine at, 5-10 dakika beklesin. Böylece, hem kararmaz , hem açısı çıkar, hem de daha az yağ çeker. Sudan çıkar, elle sık, içindeki su çıksın. Kağıt havlu ile kurula. 1 cm eninde, yuvarlak, yuvarlak kes. Tavaya yağı koy, kızdır, İçine patlıcan atılınca foşurdamalı. Patlıcanları içine at. Arkalı önlü kızart. Birkaç kat kağıt havlu serilmiş tabağa al. Bir süre yağı süzülsün. Bu arada soğanları soy, yıka, minik, minik doğra. Domatesleri soy, robotta püre yap. Biberleri minik, minik doğra. Uygun bir sahana 3 kaşık yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanları içine at, 1-2 dakika kavur. Kıymayı kat, 2 dakika kavur. Domatesleri kat, tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika kavur. Salçalıysa, salçayı kat, 1-2 kez çevir. Biberleri kat, 1-2 kez çevir. Suyu ekle, baharatları ekle.4-5 dakika daha pişir. Patlıcanları borcam tepsiye diz. Üzerine kıymalı harcı yay.
Fırına sür. 200*C de üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder