Süre: 100 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1145 (porsiyon: 143)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tane orta boy soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı su veya etsuyu
Tarif
Mercimeği yıka, süz. Soğanı soy, minik, minik doğra. Küçük bir sahana 2 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Unu ekle. Rengi hafif dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Tencereye kalan yağı koy, kızdır. Soğanı kat, 2-3 dakika, rengi hafif dönene kadar kavur. Suyun 4 bardağını içine koy. Mercimeği ekle. 40-45 dakika kadar, çok kısık ateşte, mercimekler dağılana kadar pişir. ( düdüklü tencerede 20 dakika yeterli ). Ocağı kapat. 1 su bardağı suyu ekle. Unu ekle. Blenderden geçir. Tekrar ocağa koy. Üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla al, at. Yoksa, tadı ve görüntüsü bozuk olur. Koyu olursa biraz su ekle. Tuz, nane ekle. 4-5 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder