Kadınbudu Köfte

 Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1325 (porsiyon: 165)
Kap: 18 cm tencere ve 14 cm sahan ve 40*40 metal tepsi

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma (kontrafile)
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Pirinci yıka, tencereye 1,5 su bardağı su ile birlikte koy. Kaynayana kadar yüksek, sonra kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişir. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Sahana yağı koy, kızdır, soğanları içine at, rengi dönene kadar yaklaşık 2-3 dakika kavur. Kıymanın yarısını içine koy, karıştırarak 1-2 dakika daha kavur. Ocağı kapat, soğusun. İçine kalan kıymayı, pirinci, doğranmış maydanozu, unu, karabiberi, tuzu ekle. Kaşıkla karıştır. Yumurtadan daha büyük parçalar kopar, avuç arasında tombul köfte şekli ver. Yumurtayı çatalla çırp. İçine 1 kaşık yağı koy, karıştır. Köfteleri önce üzeri için olan una bula. Sonra yumurtaya bula. Yağlanmış tepsiye diz. Fırını 200*C ye ayarla, 5 dakika kızdıktan sonra tepsiyi fırına sür, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişir veya 1,5 su bardağı yağı kızdır köfteleri içine koy kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder