Et Sote

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 2000 (porsiyon: 500)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Et: 800 gr sotelik (kontrafile)
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Domates: 3 tane orta boy
  • Sivribiber: 3-4 tane
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1 çay kaşığı

Tarif

Yağı tencereye koy, iyice kızdır. Etleri içine at, rengi dönene kadar karıştır. Tencerenin kapağını kapat, ocağı kıs. Suyunu salıp çekene kadar pişir. Köpüklenirse, kaşıkla al at. Bu arada domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Biberlerin sapını kes, ince, ince doğra. Et suyunu tamamen çekince,tencerenin kapağını aç. Hafif dibi tutana kadar karıştır. Biberleri ekle birkaç kez çevir. Domatesi koy. Tuzu, karabiberi ekle. karıştır. Tencerenin kapağını kapat. 15 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder