Süre: 40 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1875 (porsiyon: 234)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 26 Cm Çapında Sığ Tencere
Malzemeler
- Et: 800 gr dilimlenmiş (nuar)
- Domates: 2 tane orta boy
- Soğan: 1 tane orta boy
- Havuç: 1 tane orta boy
- Sivribiber: 1 tane
- Sarmısak: 2-3 diş
- Maydanoz: 2 dal
- Defne Yaprağı: 1/3 yaprak (varsa)
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Su: 1 büyük su bardağı sıcak
- Nişasta: 1 yemek kaşığı
- Su: 1/2 çay bardağı (nişasta için)
- Patates: 3 tane orta boy (püre için)
- Riv. Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı veya tereyağı (püre için)
- Su: 1 çay bardağı (püre için)
- Tuz: 1/2 çay kaşığı (püre için)
Tarif
Patatesi kabuğu ile yıka, küçük bir tencereye koy, kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, yumuşayana kadar pişir. (bıçak batır, kolay batıyorsa olmuştur).Domatesleri robotta püre yap. Soğanı soy, yıka, bütün kalsın. Havucu kazı, 3-4 parçaya böl. Biberin sapını kes, ikiye böl. Maydanozu doğra, sarmısağı soy, yıka, ikiye böl. Nişaşta ve etler hariç hepsini düdüklüye koy, yüksek ateşte kaynasın. Etleri içine at. Tuz, Karabiber koy. Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika pişir. Düdüklüyü aç. İçinden etleri, delikli kepçe veya maşa ile çıkar, bir tabağa koy. Kalan malzemeyi , ezeleyerek, ince delikli süzgeçten, tencereye geçir. Nişastayı, 1/2 çay bardağı su ile çöz. Tencereye koy, karıştır. Etleri, içine yerleştir. 1-2 taşım kaynat. Patatesleri soy. Çatalla ezele, püre yap. pürüzsüz olsun. Suyu ekle, karıştır. Yağı, tuzu koy, karıştır. (veya blenderden geçir). Ocağa koy, çok kısık ateşte, püre kıvamı alana kadar, 1-2 dakika pişir. Servis yaparken, etin yanına koy. (patates kızartması da yapılabilir).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder