Süre: 70 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 900 (porsiyon: 112)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye veya pirinç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 tane orta boy domates ( 600 gr ) veya 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tane küçük boy havuç
- 1 tane küçük boy patates
- 1 tane sivribiber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 dal maydanoz
- 5 su bardağı su
Tarif
Pirinçle yapılacaksa yıka. Domatesleri soy, minik minik doğra. Havucu kazı, minik, minik doğra. Patatesleri soy, minik, minik doğra. Biberin çekirdeğini çıkar, minik,minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Domatesleri içine at, iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kavur. Salça ile yapılacaksa salçayı çevir. Suyu ekle, kaynasın. Patates, havuç, sivribiberi koy, yumuşayana kadar çok kısık ateşte pişir. Arpa şehriye veya pirinci ekle. Çok hafif yumuşayana kadar, 5-6 dakika pişir. Tuz, karabiber ekle. Ocağı kapat. 10 dakika kadar şehriyelerin iyice yumuşamasını bekle. Üzerine maydanoz doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder