Süre: 45 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 645 (porsiyon: 215)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Ispanak: 500 gr
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Kıyma: 50 gr (nuar)
- Soğan: 1 tane orta boy
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Pirinç: 2 yemek kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1/2 büyük su bardağı
Tarif
Ispanağın köklerini 2 cm içerden kes at. Kötü yaprakları ayıkla. Suyun altında teker, teker yıka. Evyeye su doldur, hepsini içine koy, karıştırarak yıka. Bu işleme kumları yok olana kadar devam et. İri, iri doğra. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanı içine at. 1-2 dakika kavur. Kıymayı kat, 2 dakika kavur. Salçayı ekle 1-2 kez çevir. Ispanakları yedirerek, yavaş, yavaş ekle, hepsi bittikten sonra, rengi dönene kadar karıştır. Suyu ve tuzu koy. Kaynayana kadar yüksek, sonra çok kısık ateşte 15 dakika pişir. Pirinci yıka, süz içine at. 6-7 dakika daha pişir. Pirinçler diri kalmalı!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder