Revani

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 4600 (porsiyon: 306)
Kap: 25*35 cm boyutunda borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Tarif

Tepsiyi yağla. Yumurtaları mikser tasına koy. İçine şekeri ekle, mikserle 1 dakika kadar çırp. Yağ, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğunu ekle 3 saniye çırp. İrmik ve unu azar azar  ekleyerek kaşıkla yedir. Kaşıkla çırparcasına karıştır. Tepsiye dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık, 45 dakika pişir.
Şerbeti
Hamur fırında iken, şeker ve suyu tencereye koy, yüksek ısıda kaynayana kadar bekle. Ocağı orta ateşe al. 14 dakika daha kaynat. Limon suyunu ekle, ocağı kapat. Kek fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbeti üzerine kepçe ile yavaş yavaş dök. 1-2 saat beklet şerbeti iyice çeksin. Dışarda üzeri kapalı alarak 5-6 gün saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder