Porsiyon: 12
Kalori: 6250 (porsiyon: 520)
Kap: 35 cm uzunluğunda kayık tabak ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 2 paket pötibör bisküi
- 1 su bardağı fındıkiçi
- Kreması
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 50 gr tereyağı
Tarif
Fındıkları robotta irikıyım çek. Büyük bir tasın içine bisküileri iri parçalar halinde kır. Fındıkları ekle karıştır.Tereyağ, damla çikolata ve süt hariç bütün krema malzemelerini tencereye koy. Sütü azar azar katarak çırpma teli ile karıştırarak yedir. Sonra çırp. Çikolatayı ekle. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak önce 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs, sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Tereyağını koy erisin. Mikserle 15 saniye çırp. Soğuyana kadar kabuk bağlamasın diye arada çırp. Yarısını bisküilerin içine dök, karıştır. 30*40 cm boyutunda streç filme koy. Rulo yap. Buzluğa koy, 30-40 dakika beklesin. Üzerine kalan kremayı kalın bir tabaka halinde sıva. Buzdolabında en az 2-3 saat beklesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder