Porsiyon: 16
Kalori: 8435 (porsiyon: 527)
Kap: 22*40 cm boyutunda tepsi
Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 2,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı fındık yağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviziçi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1/2 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Cevizi robotta irikıyım çek.Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını anlamak için, kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Süt ve yağı koy, 15 saniye çırp. Kakaoyu ekle kaşıkla yedir.1,5 su bardağını ayır. Kalanına kabartma tozu ve f ındığı koy, karıştır. Unu azar azar ekleyerek, kaşıkla karıştır. Sonra çıparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine koy, salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 50-60 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Hemen ayırmış olduğun kakaolu karışımı üzerine yavaş yavaş dök. Soğuyunca servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder