Tel Kadayıf

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 7700 (porsiyon: 513)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 30-35 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 150 gr tereyağ
  • 2/3 su bardağı ceviziçi
  • Şurubu
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Tarif

Şurubu
Suyu ve şekeri tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat, ılısın.
Ceviziçini robotta irikıyım çek. Kadayıfı tel tel elle ayır. ( vakit varsa bu şekilde kuruyana kadar beklet ).Yağı bir sahanda erit. Kadayıfı elle karıştırarak yağla. Tepsiye yarısını koy. Elle bastır. Ceviziçini üzerine serp. Kalan yarısını  üstüne yay. Elle bastırarak düzelt. Fırını 180* C ye ayarla. Tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir. ( çabucak yanabilir dikkat et. Yapabilirsen, düz bir kapağa al, ters çevir, altı da kızarsın.) Fırından çıkar, ılısın. Ilık şerbeti üzerine kepçe kepçe dök. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat beklet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder