Tahinli Sarma

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 6400 (porsiyon: 320)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 35 cm çapında servis  tepsisi

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı fındıkiçi
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Fındıkları robotta irikıyım çek. Tahin, şeker, mahlep ve fındığı bir tasa koy karıştır. 1. yufkayı tezgaha yay. Harcın 1/3 ünü üzerine, her tarafına gelecek şekilde dök. Kaşıkla yay. 2. yufkayı üzerine ser. Kalan harcın 1/2 sini üzerine dök kaşıkla yay. 3. yufkayı üzerine ser. Kalan harcı üzerine dök, kaşıkla yay.  Yufkayı ortadan ikiye böl. Yuvarlak tarafından başlayarak, rulo yap. Diğer parçaya da aynı işlemi yap. 5 er cm eninde verev olacak şekilde kes. Tepsiyi yağla. İçine diz. Üzerlerine yumurta sarısı sür.
Fırını 175* c ye ayarla. Tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişir. Servis tepsisine al. Soğuyunca üzerine pudra şekeri dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder