Süre: 90 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2550 (porsiyon: 318)
Kap: 20 cm çapında tencere ve büyük fırın tepsisi ve 8 tane pasta tabağı
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 20 gr tereyağ
- Tepsi için: 20 gr tereyağı
- '' '' : 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif
Şeker, un ve nişastayı tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alan kadar pişir. Ocağı kapat. 20 gr tereyağını ekle, erisin. Mikserle 1 dakika çırp. 5 dakika sonra bir daha çırp. Tepsiyi, tereyağını elle sürerek yağla. Üzerine pudra şekerini serp. 3 kepçe muhallebiyi üzerine yay.Tepsiyi ocağın büyük gözüne koy. Tepsiyi sürekli gezdirerek, spatula ile dibini kazımadan karıştırarak, her tarafının karamelize olmasını sağla. Kalan muhallebiyi üzerine yay. 1-2 dakika da böyle pişsin. Ocağı kapat. Tamamen soğuyana kadar beklet. Boylamasına 10 cm aralıkla kes. Diğer yönde ise 2 ye kes. 8 parça olsun. Spatula ile karamelli kısım dışa gelecek şekilde sararak rulo yap, pasta tabağına al. Buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder