Patatesli Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 14
Kalori: 7220 (porsiyon: 515)
Kap: 35 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 75 gr beyaz peynir
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ
  •      ''    ''  : 1 yemek kaşığı çörek otu

Tarif

Patatesleri soy, yıka tavla zarı gibi doğra. Soğanları minik minik doğra. (Soğanlar 1 kaşık yağda kavrulabilir). Dereotunu ince kıy. Peyniri ufala.
Yumurtaları birer birer bir kaseye koy. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Köpürene kadar çırp. Yağ, yoğurt,kabartma tozu, nane, karabiber ve tuzu koy. 15 saniye çırp. Patates, soğan, peynir ve dereotunu koy, Kaşıkla karıştır. Unu azar azar ekleyerek, kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiye dök, salla. Üzerine çörek otu serp.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Üzerine bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Hafif soğuduktan sonra servis yap. Pek bekletilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder