Ballı Bademli Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 7770 (porsiyon: 298)
Kap: Kek kalıbı ve orta boy sahan

Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı bal
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 su bardağı un
  • Badem için: 2 yemek kaşığ yağ
  • Kek kalıbı için: 2 yemek kaşığı yağ

Tarif

Sahana 2 kaşık yağı koy. Bademleri rengi dönene kadar kavur. Robotta iri kıyım çek.
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar çırp. Yağı, balı, sütü, vanilya ve kabartma tozunu ekle 15 saniye çırp. Unu azar azar kaşıkla karıştırarak yedir. Bademi ekle. Çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Kalıbı salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuduktan sonra kapağını kapat.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder