Porsiyon: 16
Kalori: 7260 (porsiyon: 453)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi ve 18 cm çapıda tencere ve 40 cm çapında tabak
Malzemeler
- Keki için
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ.
- Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt.
- 250 gr çilek
- Arası için
- 250 gr çilek
- Islama için
- 250 gr çilek
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı su
- Kreması için
- 750 ml süt
- 2/3 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
Tarif
KekiYumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Mikserle, köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koy, 15 saniye çırp. Nişasta ve unu azar azar ekleyerek tahta kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök, Salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 50-60 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Üzerine kağıt havlu ser. Onun da üzerine gazete ser. Ters çevirerek keki çıkar. Soğusun. Bıçakla yassı olarak 3 parçaya böl.
Üzeri
Krem şantiyi mikser tasına koy. İçine sütü ekle. Mikserle katılaşana kadar yaklaşık 1-1,5 dakika çırp. Buzdolabına koy. Soğuk kalsın.
Çilekleri ortadan ikiye böl, beklesin.
Arası
Çilekleri robotta çek, beklesin.
Islama suyu
Çilekleri doğra. Şeker ve su ile birlikte, 1-2 taşım kaynat, bırak soğusun.
Kreması
Şeker, un, vanilya ve yumurta sarısını tencereye koy. Sütü azar azar katarak yedir. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Tahta kaşıkla, dibini kazırcasına, sürekli karıştırarak 2 dakika kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişir. Yoğunlaşmaya başlayınca ocağı kıs, muhallebi kıvamı alana kadar, karıştırarak pişirmeye devam et. Ocağı kapat. Tereyağını koy, erisin. Mikserle 1-1,5 dakika çırp. Kabuk bağlamasın diye arada 15 er saniye çırp. Bırak soğusun.
Pastanın hazırlanması
Krem şantinin 1/2 sini kremaya kat, 15 saniye çırp. Kekin taban parçasını tabağa koy. Bir miktar ıslama suyunu fırça ile üzerine sürerek ıslat. Kremanın 1/3 ünü üzerine yay. Robotta çekilen çilek püresinin 1/2 sini üzerine yay. 2. Kek parçasını üzerine koy. Onuda ıslama suyu ile ıslat. Kremanın 1/2 sini üzerine yay. Kalan çilek püresini de üzerine yay. Pastanın üst parçasının kesik yüzünü ıslama suyu ile ıslat. Ters çevir üzerine koy. Kalan kremayı üzerine yay. Onun da üzerini kesilmiş çileklerle süsle. Krem şantinin kalanı ile pastanın kenarlarını kalınca sıva. Kalanı ile üzerini süsle. Buzdolabına koy, en az 8 saat beklesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder