Fındık-Ceviz-Hindistan Cevizli Kurabiye

Süre: 55 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 5500 (porsiyon: 183)
Kap:  Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Üzeri için: 1/2 su bardağı fındıkiçi, ceviziçi veya hindistan cevizi
  •     ''      '' : 1 yumurta akı

Tarif

Tereyağını önceden buzdolabından çıkar, ısınsın. Tepsiyi yağla. Fındık veya cevizi robotta irikıyım çek. Ya da bıçakla doğra. Bir tabağa al.
Yumurta sarısını ve şekeri  büyük bir tasa koy, çatalla çırp. Diğer malzemeleri ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar. Avuç içinde yuvarla, yassılaştır. Bir yüzünü fındıkiçi, ceviziçi veya hindistan cevizine batır. Tepsiye aralıklı diz.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık, 30 dakika pişir. Soğuduktan sonra, içine kağıt havlu serilmiş saklama kabına al. Dışarda 7-8 gün taze olarak kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder