Zencefilli-Tarçınlı-kakaolu Kurabiye

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 5000 (porsiyon: 166)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve şekilli kalıplar

Malzemeler

  • 3 su bardağı+1 yemek kaşığı un (510 gr)
  • 250 gr tereyağı
  • 125 gr pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı zencefil, tarçın veya 1 yemek kaşığı kakao
  • Tepsi için: 20 gr tereyağı

Tarif

Tereyağını önceden dışarı çıkar, yumuşasın. Tepsiyi yağla. Bütün hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur, pürüzsüz olsun. Bütünleştir, yuvarla, üstüne bastır. Merdane ile, 0,7 cm kalınlığında aç. Şekilli hamur kesme kalıpları ile kes, çıkar. Tepsiye aralıklı diz.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri çok hafif kızarana kadar yaklaşık, 20-25 dakika pişir. Soğuyunca, üzerine kağıt havlu serilmiş saklama kabına al. Dışarda 10-12 gün kadar taze olarak saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder