Salep

Süre: 30 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 1100 (porsiyon: 220)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 5 tane kupa

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı salep (baharatcıdan alınacak)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarif

Tarçın hariç bütün malzemeleri tencereye koy, çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden göz göz olup, salep kıvamı alana kadar pişir. Kupalara paylaştır. Üzerlerine tarçın ek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder