Kaşar peynirli Kurabiye

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 2375 (porsiyon: 148)
Kap: Büyük fırın tepsisi, şekilli kalıplar ve saklama kabı

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • Üzerine: 1 yumurta sarısı
  • Tepsi için: 1 yemek kaşığı çörekotu

Tarif

Tereyağını önceden, buzdolabıdan çıkar, ısınsın. Kaşar peyniri rendele. Yumurta sarısı ve çörekotu hariç, bütün malzemeleri bir tasa koy, elle mıncıkla. Tezgaha al. Yumuşak hamur olacak. Top yap, bütünleştir. Elle bastırarak yassılaştır. Merdane ile 0,7 cm kalınlığında aç. Şekilli kalıplarla kes. Tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık, 30-35 dakika pişir. Soğuyunca üzerine kağı havlu serilmiş saklama kabına al. Dışarda 3-4 gün taze kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder