Porsiyon: 26
Kalori: 5720 (porsiyon: 220)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
- 3 su bardağı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Koklayarak bayat olup, olmadığını anla. Mikser kabına koy. Şekeri ekle. Mikserle, yüksek ayarda, köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yoğurt, yağ, limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı içine koy. 15 saniye çırp. Unu azar azar koyarak, kaşıkla yedir. Çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla.Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Kekin üzerine bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder